Ciljevi upravljanja novcem (Wyckoff)

|

Postoje samo jedno jednostavno, zahtjevano stanje uma  koje mora imati svaki investitor kako bi bio uspješan.

Ostvarivanje Profita na održivim, dosljednim i isplativim osnovama. Nije dovoljno ostvarivati profit, profit je kompenzacija za rizik kojem ste izloženi, uloženo vrijeme i novac. Ne gubite vrijeme na "sigurne"  investicije s prosječnih ili ispodprosječnim potencijalnim dobicima. Kapital držite dostupnim za profitabilnije pozicije.

Smart Money (SM)  čeka prave uvjete na tržištu. Provodi testove kako bi utvrdio signale tržišta spremnog na promjenu trenda. Kako ne bi propustili signale moje vam daje tržište ne vežite kapital i vaše snove.

Očuvanje kapitala. Umanjite rizik kojem ste izloženi korištenjem Stop nalog, nikad ne ulazite u poziciju bez unaprijed definirane izlazne strategije.

Iako investicijske odluke SM  investitora nisu uvijek usklađene, njihovo poznavanje dinamike tržišta i trgovanje sukladno s istom čini ih aktivnim djelom tržišta.

Iako kao grupa  SM ima na raspolaganju gotovo neograničene resurse, krdo ( herd) kao grupa ima veći kapital pod upravljanjem, no kao grupa krdo je neusklađeno i impulzivno (over-reactive).

Procjene govore 95%  malenih špekulativnih investitora gubi novac. Vaš cilj je biti unutar ovih  5%.
Nema investitora koji prije ili kasnije ne napravi grešku.  Primjenom tehnika upravljanja novcem  možete postići dugoročno održivu profitabilnost s samo 30%  profitabilnih pozicija.

 

©2009 Market Cycle Template by TNB